Snabb och enkel wok. Personligen älskar jag halvfabrikats teriyakisås🤩👏! Den asiatiska gurksalladen är superenkel. Tärna gurka & rödlök. Blanda med sesamfrön. Blanda sedan olivolja med sesamolja, risvinäger, chili flakes & socker. Dressa gurksalladen med dressingen.
Dec. 9, 2023
200 g fläskkött, strimlat (filé eller karré går bra)
Jasminris för 4 personer
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk ingefära, riven
1 tsk chili flakes
1 st rödlök, skivad
200 g frysta wokgrönsaker
1 st röd paprika, strimlad
1 st flaska teriyakisås (200ml)
1 dl vatten
1 msk umamikrydda
2 msk limejuice
1 dl koriander, finhackad
1 msk japansk soya
Salt & peppar
Svarta- & vita sesamfrön, torrostade
Picklad rödlök
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hetta upp en wokpanna/djup stekpanna med sesamolja & rapsolja. Fräs köttet på hög värme så det får fin färg och vätskan försvinner. Tillsätt rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes. Stek dem mjuka mjuka.
3. Tillsätt de frysta wokgrönsakerna och den röda paprikan. Låt dem få lite färg. Sedan i med teriyskisåsen. Skölj ur flaskan med 1 dl vatten så du får med allt. Häll sedan i japansk soya & umamikrydda. Låt koka ihop och bli riktigt kletigt.
4. Vänd i limejuice & koriander. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera woken tillsammans med jasminris, gurksallad & rostade sesamfrön.