Extra saftiga och möra kycklingklubbor där köttet bara faller av. Innan det tillagades så rimmade jag kycklingklubborna i salt och sockerlake. Ju längre desto bättre men blir lika bra att låta det vara i kylen i ca 1 till två timmar😊
Dec. 8, 2023
6 - 7 dl vatten
2 msk salt
2 msk socker
1 st halv citron eller en hel (skivade)
4 - 7 st hela nejlkor
800 g kycklingklubbor (4 st)
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐬𝐞𝐫 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐬𝐦𝐚𝐤𝐬𝐚̈𝐭𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧
0.5 dl olivolja
3 msk tomatpuré
2 msk paprika krydda
2 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
1 msk vitlöks krydda
1 msk shawarma krydda ( jag hade den från seven till kyckling)
3 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 st stora lök (strimlad)
2 st medelstora morötter (hackad)
Salt och peppar efter smak
1. Rensa kycklingen, skär två snitt på ovansidan på kycklingklubborna.
2. I en stor bunke blandar du vatten,socker,salt, citronskivor och hela nejlikor.
3. Ha ner kycklingen i bunken och plasta över. Sätt in i kylen i 1 till 2 timmar gärna över natten.
4.Sätt ugnen på 200 grader. Sila av kycklingen och torka med hushållspapper.
5.Tag fram en säker ugnsform och ha ner kycklingklubborna,löken och morötterna.
Blanda alla kryddorna tillsammans med tomatpurén,honungen,oljan och vitvinsvinäger. Massera in det ordentligt på kycklingklubborna,strimlade löken,hackade morötterna.
6.Täck med aluminiumfolie. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. När tiden har gått ut så sänker du värmen till 175 grader och tag bort aluminiumfolien och grädda ytterligare i 40-50 min.