Den perfekta blandningen av sött och syrligt. Godaste pavlovan jag ätit!
Dec. 5, 2023
4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
0.5 tsk salt
1 tsk citronsaft
1.5 dl frysta hallon
3 dl vispgrädde
1 dl dulce de leche
1 dl tinade frysta hallon
2 msk rörsocker
Sätt ugnen på 175°C
Vispa äggvitan till den får mjuka toppar
Fortsätt vispa och tillsätt lite socker i taget
Vispa till fast maräng
Vispa ner majsstärkelse, salt och citronsaft
Vänd ner hallonen i marängen
Klicka ut marängen som en krans på en bakplåtsklädd plåt
Ställ in i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 100°C
Grädda i 1,5h
Ta ut marängen och låt svalna
Vispa grädden och vänd ner dulce de leche
Rör ihop hallon och rörsocker till en sås
Toppa marängen med kolagrädde och ringla på såsen
Servera med ett stort glas mjölk och njuuuuuut!