Mina bästa knep och recept för fina, saftiga och riktigt goda köttbullar! Jag har sedan några år tillbaka börjat göra mina köttbullar på plåt i ugnen och jag kommer nog aldrig gå tillbaka till något annat för det är. Såå smidigt! Man tillagar dem i ugnen men steker sedan på dem och ger dem lite go färg när det är dags att äta dom. Om du ska frysa dem eller ha i kylen fram till jul, tänk då på att de inte behöver vara helt genomstekta utan ta då den kortare tiden. Hemligheten till jämna fina bollar? Jo, en kakskopa (se bild 👉) och att rulla med handskar.
Dec. 5, 2023
2 ägg
1 dl vispgrädde
2.5 msk skånsk senap
1.5 dl ströbröd
1 liten gul lök
1 kg blandfärs
Salt, svartpeppar, vitlökspulver
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Blanda i lök och färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt. Ta på plasthandskar och rulla cirka 1 matsked eller en kakskopa per köttbulle.
Lägg köttbullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och stek 6-8 min.
Låt svalna och stek på när du ska äta dem.