Ädelost och grönkål, två typiska december/julingredienser som jag igår satte ihop till en riktigt SMARRIG kyckling pasta.
Dec. 5, 2023
500 strimlad kyckling
1 silverlök/gul lök
2 grädde
1 creme fraiche
0,5-1dl mjölk
100 - 140 gräddädel
Salt & peppar
Lite citronjuice för att smaka av med
Grönkål 200-300g
Olivolja
Flingsalt
Råkostsallad
Rosévinäger (eller vitvins/äpplevinäger)
Olivolja
Italiensk salladskrydda
(ev parmesan till servering)
Sätt ugnen på 150 grader.
Skölj grönkålen och låt rinna av. Skär av stjälk och skär i större bitar.
Lägg i skål och ha i lite olivolja och salt, massera in ordentligt.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och kör ca 15 min eller tills en del av grönkålen är härligt frasig.
Sätt på vatten till pastan och koka enligt instruktioner.
Stek kyckling i lite olja, krydda med salt och peppar.
Finhacka lök och låt steka med.
Addera grädde, mjölk och creme fraiche och smula över osten. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med några droppar citron och mer salt/peppar vid behov.
Dressera vitkål och morötter med vinäger, olja och krydda.
Lägg lite grönkål i botten av tallriken, sedan kycklingsåsen och salladen på toppen. 👌🏻