Vi har flera pumpor kvar som vi behövde äta upp när höstskörden var klar för i år. Och då gjorde vi det här magiska receptet! MUMS!
Dec. 4, 2023
1 butternut pumpa
1 hel vitlök
1 scharlottenlök
Paprikapulver
Torkad oregano
Salviablad (ca 15 blad)
1 dl vin
2 dl grädde
Valfri pasta till 4 personer
Massa parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Ringla sedan över olivolja. Lägg även vitlöksklyftorna på plåten.
Låt pumpan och vitlöken bli mjuk i ugnen. Det tar ca 30 min.
Under tiden pumpan är i ugnen, fritera salviablad och sätt åt sidan.
Stek sedan schalottenlök tills mjuk. Addera sedan vitt vin och låt koka ihop. Låt vinet reducera något.
När pumpan och vitlöken är klar, mixa till mjuk och addera sedan pumpasmeten till schalottenlöken i pannan. Rör tills allt är blandat.
Krydda med salt, peppar och oregano. Häll sedan på grädde och blanda till önskad konsistens. Låt puttra upp så blandningen blir varm.
Koka pastan al dente och när du hällt av vattnet - blanda ihop med pumpan.
Garnera med massor av parmesan och salvian