Dessa scones är de bästa att slänga ihop inför advent eller på julaftonsmorgon! Med kryddor från Santamaria får du till de bästa smakerna! Jag blir alltid lika glad när det ligger en kryddpåse i smakbox. Jag gjorde fyra sorters scones. Saffran-, kanel-, kardemumma- och pepparkaksscones. Hemma var saffran och kardemumma favoriterna. Vilka gillar ni?
Original recept från www.instagram.com
Dec. 4, 2023
2 dl gräddfil
1 dl mjölk
0.5 g saffran (eller 2 tsk kardemumma/kanel/pepparkakskrydda)
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 msk strösocker
125 g smör
1 st ägg
Värm ugnen till 250°.
Koka upp gräddfil, mjölk och saffran/kardemumma/kanel/pepparkakskrydda. Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i gräddfilen och arbeta ihop till en deg.
Rulla degen till 12 bollar som du lägger i muffinsformar. Nagga med gaffel och pensla med ägg.
Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. NJUT!