En enkel, snabblagad och fantastiskt god rätt med få ingredienser.
Nov. 30, 2023
2 st påsar boil in bag basmatiris
En glasflaska santa maria teriyakisås
400 g lövbiff
0.5 st röd spetspaprika
0.5 st gul lök
3 st salladslökar
Salt
Smör att steka i
Koka upp vattnet i en kastrull.
Finhacka paprika, lök och salladslök.
Strimla lövbiffen.
Fräs paprika och lök i en stekpanna med smör en snabbis.
Lägg i köttet i stekpannan och salta litegrann.
Stek köttet tills de fått lite färg.
Lägg i rispåsarna i det kokande vattnet och salta.
Häll i hela glasflaskan teriyakisås och blanda. Låt puttra ett par minuter och gå i med 3/4 delar av salladslöken och en liten skvätt vatten.
Låt småputtra vidare tills riset kokat klart.
Servera med gurka och resten av salladslöken.