De blev ändå rätt så bra! Ska öva lite på att trycka ut dem jämt i formarna men annars var jag supernöjd! Tycker att hjortron är så gott till just mandelmusslor. Vad brukar du ha för bär till? 🥰 Jag följde Stefan Ekengren recept från hans otroligt fina bok "Högtid", men öste på med lite mer bittermandel och hade hjortron som topping istället för hallon 👍 Formarna brukar man lätt kunna hitta på loppis.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 27, 2023
100 g rumsvarmt smör
0.75 dl socker
4 st bittermandlar (det står 2 st i receptet) skållade, skalade och finrivna
1.5 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 st äggvita
Smör till formarna
Hjortron, rörda med socker efter smak
Lättvispad grädde
Blanda alla degingredienser, plasta in och kyl i minst 1 timme.
Smörj formarna och tryck ut en bit deg i varje (det blev ca 15 g deg per mussla för min del när jag delade allt i 20 delar)
Baka i 200 grader i 10 minuter. De ska inte få mycket färg.
Knacka försiktigt ut kakorna när de fortfarande är varma. Låt svalna, fyll med grädde och hjortron. Fantastiskt gott 🧡 Jag åt 5 stycken direkt! 😋