Om du vill ha ett enkelt och dessutom glutenfritt fröknäcke ska du spara det här receptet. Så gott att äta som det är eller toppa med valfritt pålägg😍
Original recept från www.instagram.com
Nov. 27, 2023
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
0.5 dl krossade eller hela linfrön (krossade är bättre för magen)
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
0.5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Havssalt
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop dem torra ingredienserna, se till så det inte blir några klumpar.
Blanda i rapsolja & vatten. Blanda ihop allt och låt stå någon minut. Häll ut på en plåt. Bre ut med en gaffel eller slickepott. Sen kan du välja om du vill skära ut för att få lika stora bitar. Jag brukar inte göra det utan bryter det i bitar när det är klart.
Toppa med havssalt och ställ sedan in i mitten av ugnen i 1 timme.
Låt svalna, bryt i bitar och toppa med något gott eller ät som det är.