Snabba, goda kokostoppar med saffran och apelsin. Tryck ner ett par horn och de är perfekta till adventsfikat!
Original recept från www.koket.se av Roy Fares
Nov. 27, 2023
50 g smör
0.5 g saffran
2 st ägg
1 dl strösocker
200 g riven kokos
1.5 tsk vaniljsocker
1 st apelsin
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål och tillsätt kokosflingor, vaniljsocker, apelsinzest, lite saft och det smälta smöret. Rör ihop till en smet och låt stå i minst 20 minuter så att kokosflingorna sväller lite, då får du också lättare fina toppar.
Klicka ut smeten med hjälp av två skedar eller spritsa med en spritspåse, forma sedan till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar, mindre tid för lite mindre toppar.
Ta ut ur ugnen, låt svalna och doppa botten i smält mörk choklad. Gör horn genom att ”rita” ut chokladstrimmor med en sked på bakplåtspapper och svalna så de blir hårda. Stick hål i kokostoppen innan du sticker ned hornen.