Idag bakar vi dessa godingar! NĂ„got att laga till Ă„rets julbak kanske? đđ
Original recept frÄn instagram.com
Nov. 25, 2023
Rumsvarmt smör (100 g)
Strösocker (1 dl)
Ljus sirap (2 msk)
Vetemjöl (2,5 dl)
Kakao (2 msk)
Bakpulver (1 tsk)
Vitchoklad grovhackad (100 g)
Vitchoklad smÀlt (100 g ca.)
Polkagris hackad (1 st.)
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp.
Blanda ihop mjölet, kakaon och bakpulvret. HÀll sedan ner det i smörblandningen och knÄda ihop till en deg.
Grovhacka vitchokladen och blanda ner bitarna i smeten.
Dela degen i tre lika stora delar och forma varje del till en ungefÀr 30 cm lÄng rulle.
LÀgg ut rullarna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och platta till dem lite med fingrarna.
Baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Kom ihÄg att alla ugnar Àr olika! SÄ hÄll koll.
Ta ut plÄten frÄn ugnen och skÀr direkt upp i diagonala snittar. (Bli inte orolig om degen verkar vara heelt oklar haha, snittarna bör svalna innan de fÄr en hÄrdare konsistens!)
SmĂ€llt upp vitchokladen. Hacka polkagrisen. LĂ€ttaste sĂ€ttet Ă€r att lĂ€gga polkagrisen i en pĂ„se och âtryckaâ sönder den med typ en mugg pĂ„ ett skĂ€rbrĂ€de. DĂ„ blir det ett fint smul!
Ringla över den smÀlta vitchokladen pÄ en sida av kexen, pÄ med lite polkasmul. Klart!