Säger bara SAFFRANSTRYFFEL 😍 Alltså så gott! På en chokladig brownie så är advents fikat klart! MUMS!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 6, 2023
1.5 dl grädde
200 g vitchoklad
2 st ägg
150 g smör
2.5 dl socker
1 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
0.5 g saffran
Saffrantryffel: Koka upp grädden & 0,5 g saffran ta av från plattan och rör i choklad, blanda tills den smält ordentligt och blivit en len tryffel. Ställ i kylskåpet.
Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en bakform på ca 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker, rör till en lite grynig smet. Vispa ner 1 ägg i taget, blanda tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
Låt svalna någon timme och och ta ut tryffeln ur kylskåpet (kolla så den är tillräckligt tjock) bred tryffeln ovanpå. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt. Skär den sedan i bitar!