Snökakor är en chokladvariant på den italienska kakan amaretti som kännetecknas av sprickorna på kakans yttre. Dessa utsökta och enkla småkakor med smak av choklad, mandel och kaffe har en seg mitt med en knaprig yta som täcks i florsocker – dessutom är de glutenfria!
Original recept från www.ica.se
Nov. 25, 2023
2.75 dl florsocker
4 dl risenta mandelmjöl (3 dl motsvarar ca 175 g)
2 msk kakao
2 st äggvitor
0.5 msk starkt kaffe eller espresso
0.5 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda 2 dl av florsockret (för 15 kakor) med mandelmjölet och kakaon i en bunke. Tillsätt äggvitor och rör ihop till en slät smet. Tillsätt kaffe och flingsalt och rör ihop.
Klicka ut smeten med en matsked i en skål med resten av florsockret. Rulla bollarna lätt, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till något. Sikta över florsockret som är kvar i skålen. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Kakorna ska vara torra utanpå men sega inuti.