Perfekt dessert efter julbordet eller till adventsfikat đ„°
Nov. 22, 2023
100 g smör
1 st kuvert (0,5 g) saffran
100 g vit choklad
2 st Àgg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
0.5 dl rismjöl
Smör och kokos till formen
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
SmÀlt smöret i en kastrull pÄ spisen.
Blanda ner saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills chokladen smÀlt.
TillsÀtt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jÀmn smet.
HÀll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
GrÀdda i mitten av ugnen i 175 grader, 15-25 minuter, beroende pÄ hur kladdig man vill ha kakan. LÄt svalna.
Pudra över florsocker innan servering, garnera gÀrna med pepparkakor och servera med vispad grÀdde.