Det är jättegott med vispad grädde och hallon på skivorna eller så lägger man grädde och hallon bredvid 😋
Nov. 22, 2023
3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
2.5 dl äppelmos
Strösocker och kanel
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner vatten.
Bred ut smeten på bakpappersklädd djup ugnsplåt (30×40 cm). Grädda mitt i ugnen 250° i 5 min.
Pudra strösocker och kanel över ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtsbotten på pappret.
Drag bort pappret som rulltårtsbotten gräddades på. Pensla pappret med vatten om det är svårt att få loss det.
Bred på äppelmos på hela kakan. Rulla ihop och skär i skivor. Hur många skivor det blir beror på hur tjockt man skivar rulltårtan.
Rulltårtan fylls med äppelmos och rullas snabbt ihop.
Rulla inte för löst. Innan ni skär upp rulltårtan kan den vila en stund i kylen, då är det lättare att skära upp den. Rulltårta går bra att frysa, lägg lite smörpapper mellan varje skiva.