Ikväll gjorde jag den här lilla rackaren🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 21, 2023
2 msk smör
2 msk olivolja, extra virgin
400 g halloumi
1 st gul lök, skivad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
0.5 st röd chili, finhackad
200 g färska champinjoner, skivade
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
3 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
1 dl finhackad färsk persilja
Salt
Peppar
Skär halloumi i centimetertjocka stavar. Fräs den sedan i olja så den får fin färg runt om. Ställ åt sidan.
Fräs gul lök, vitlök & chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk. Tillsätt champinjonerna och låt de få färg.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver & lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter. Häll på grädden & grönsaksbuljongtärningen. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig. Vänd ner halloumin tillsammans med persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt basmatiris & sallad