En så god tårta att bjuda på till buffén eller skära upp som förrätt. Så krämig och god! 😊
June 12, 2023
3 gelatinblad
200 g matjessillfiléer
1 rödlök
250 g kesella kvarg
3 dl gräddfil
0,5 svartpeppar
2 msk sillspas
200 g mörk kavring
75 g smör
1 dl hackad färsk gräslök
Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min.
Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min.
Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen.
Häll blandningen i formen och låt stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök. NJUT! 👌🏼