400 g valfri pasta
1 frp shysstkäk klassisk kebab
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
15-20st små tomater
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Oregano
Ca 1/2-1 msk balsamvinäger
1 dl créme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
2 st mozzarella
150 g riven ost
Olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp pastavatten i en stor kastrull.
Finhacka gul lök och stek mjuk på medelhög värme i olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken.
Dela tomaterna och tillsätt dem i stekpannan. Låt steka 2-3 minuter.
Häll i en skvätt balsamvinäger och låt koka in.
Koka pastan 2 minuter kortare än anvisningar på förpackningen.
Tillsätt tomatpuré, salt, peppar och oregano efter smak i stekpannan. Låt steka ihop ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt kebab, créme fraiche och matlagningsgrädde och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Dela mozzarella i mindre bitar.
Häll den kokta pastan i en ugnsfast form, fördela mozzarella ovanpå och häll sedan över "kebabsåsen". Blanda ihop ordentligt och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen 10-15 minuter.