En riktigt god krämig lasagne på kycklingfärs
Nov. 19, 2023
Kycklingfärssås
1 st rödlök
2 st klyftor vitlök
800 g kycklingfärs
1 msk olivolja
125 g körsbärstomater
1/ kruka basilika
2 tsk salt fint
2 krm svartpeppar malen (gärna någon ”dutt” cayennepeppar eller sambal med)
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1.5 msk balsamvinäger
Pestosås/ostsås
100 g röd pesto (ca halv stor burk)
1 dl vatten
5 dl creme fraiche
1 tsk salt fint
2 krm svartpeppar malen
9 st lasagneplattor
1 st mozarella eller 1 dl riven parmesan
1 dl lagrad riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kycklingfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.
3. Skölj och skär tomaterna i kvartar, grovhacka basilikan. Tillsätt basilika, salt, peppar, cocktailtomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5-10 min.
4. Pestosås: Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.
5. Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås i 3 lagar (lägg ost i mittenlagret). Avsluta med pestosås och ost på toppen och sätt in längst ner i ugnen ca 30 min.