En krämig och god pasta med spenat och riklig smak av ädelost! 😍
Nov. 18, 2023
Valfri pasta
5 dl vispgrädde (alt matlagningsgrädde)
1 st påse babyspenat a 65g
1 st liten gul lök
230 g ädelost grädd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 st näve pumpakärnor
Olivolja
Finhacka löken och dela ädelosten.
Koka upp vattnet till pastan, lägg i pastan och salta.
Fräs den finhackade löken mjuk i en stekpanna med en skvätt olivolja.
Häll på vispgrädde, salt och peppra och låt koka upp lätt och gå sedan ner med ädelost - blanda ihop så ädelosten smälter och såsen börjar tjockna och lägg sedan i spenat.
Rosta pumpakärnorna.
Lägg sedan i pastan (al dente) i ädelostsåsen och låt allt gotta ihop sig med en skvätt pastavatten.
Servera med rostade pumpakärnor och lite mer spenat.