Torsdag då äter man soppa, det är sedan gammalt. Den här vegetariska linssoppan måste ni prova. Rena näringsbomber🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 16, 2023
1 st aubergine eller zucchini (à ca 350 g)
2 msk olivolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 dl ajvar relish
1 tsk torkad timjan
1 tsk malen spiskummin
2 st grönsaksbuljongtärningar
15 dl vatten
1.5 dl torkade gröna linser
5 st medelstora potatisar
3 st morötter
1 dl russin
Salt
Svartpeppar
2 msk färskpressad citronjuice
Olivolja
1 dl finhackad persilja
Skär auberginen/zucchinin i tärningar. Fräs den mjuk i olja ca 10 minuter på medelvärme. Skala och finhacka vitlök & gul lök. Tillsätt gul lök, vitlök och tomatpuré i auberginen och fräs ytterligare några minuter under omrörning tills löken mjuknat.
Tillsätt ajvar, russin, timjan, spiskummin, buljongtärningar och vatten och låt koka upp. Tillsätt linserna och koka 5 minuter
Skala och skär potatisen & moroten i små tärningar. Tillsätt och koka moroten & potatisen mjuk, ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Toppa soppan med olja och persilja.