Alltså denna gudomliga och färgglada fiskgryta med saffran, så god!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 15, 2023
400 g torskfile
300 g laxfilé
300 g färska räkor med skal
1 st purjolök
1 st gul lök
1 msk smör
1 st vitlöksklyfa
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 st fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 pkt saffran
1.5 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk salt eller efter behag
Nypa socker
Vitlöksmajonäs
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Spara lite purjo att toppa med.
Fräs purjo och lök i en stekpanna tills den har blivit mjuk. Pressa vitlöken i pannan.
Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärningar och koka ett par minuter.
Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Sjud i ca 7 min till fisken blivit fast.
Servera genast med färska räkor, purjolök och vitlöksmajonäs.