Denna pasta var en hit, alla i familjen blev stormförtjusta! Kommer lagas fler gånger ❤️
Original recept från www.instagram.com av @mount_aasa
Nov. 14, 2023
500 g pasta
2 st portobellosvampar eller 6 champinjoner i 2 cm bitar
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st bukett svartkål (300 g), ansad och delad i mindre bitar
3 dl vispgrädde (40%)
2 dl riven parmesan
1 pkt halloumi i små kuber
Olivolja och neutral olja
Salt och svartpeppar
Koka pastan i välsaltat vatten (OBS! Sätt timer på 2 minuter kortare tid än vad som står på förpackningen) Spara ett par dl av pastavattnet!
Under tiden- fräs finhackad lök, vitlök och svamp i olivolja i 5-7 minuter. Salta.
Häll på grädde och 1 dl pastavatten. Koka upp och lägg i svartkål. Låt koka ihop i 2 minuter.
Lägg i pastan och fortsätt tillaga under ständig omrörning tills pasta är lagom al-dente och såsen blivit riktigt krämig. Blir det för tjockt kan du tillsätta några matskedar pastavatten.
Stek halloumi i ett par matskedar neutral olja till den har fått fin färg.
Blanda pastan med riven parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera toppad med stekt halloumi 💚