4 tortillabröd, medium size
1 stor tomat
1 avokado
1 - 2 msk finhackad rödlök
200 g riven mozzarellaost
8 - 12 inlagda jalapeños, skivade
Salt
4 - 5 msk olivolja att steka i
Skär tomaten i 8 tunna skivor, skiva avokadon och hacka rödlöken fint.
Lägg ut två tortillabröd på ett underlag eller en skärbräda. Lägg på en rejäl näve mozzarellaost på varje bröd. Lägg tomat- och avokado-skivor på osten, strö den finhackade rödlöken över och toppa med inlagd jalapeños i skivor.
Strö över ännu en näve mozzarellaost, salta och lägg på ”locket” - ett tortillabröd.
Hetta upp en stekpanna med olja till lite över medelhög värme, lägg i och stek quesadillorna 2-3 minuter på varje sida, tills brödet blir krispigt gyllene och osten smält inuti.
Tillsätt mer olja mellan stekningarna om det behövs. Det är när oljan går in i brödet och möter värmen från den heta stekpannan som det blir så där härligt krispig textur, lite friterad känsla.
Skär upp quesadillorna i önskat antal bitar och servera varefter de blir klara. Det går att värmehålla de färdiga i ugn på 80 grader en stund tills allt är klart.