1 st zucchini
Salt
150 g ricottaost
1 dl riven parmesanost
0.5 ekologisk citron, rivet skal (zest)
Nymalen svartpeppar
6 hela soltorkade tomater marinerade i olja
12 st färska basilikablad
1 msk rostade pinjenötter
Hyvla zucchinin på längden med hjälp av en mandolin i ca 4 mm tjocka skivor. Har du inte en mandolin hemma går det bra att försiktigt skära zucchinin i tunna skivor. Lägg på ett fat och salta lätt.
Hetta upp en torr räfflad grillpanna ordentligt. När pannan är rykande het, lägg ett par zucchiniremsor tvärs över räfflorna. Grilla dem tills undersidan får grillspår, 30-30 sekunder. Lyft försiktigt och kika. Ta upp och lägg på ett fat.
Blanda samman ricottaost med riven parmesanost och rivet citronskal, smala av med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg en rejäl klick ricotta- och parmesanröra i ena änden av zucchinin och lägg en soltorkad tomat på. Toppa med färska basilikablad och rostade pinjenötter.
Rulla ihop och ställ zucchinirullarna upp.
Riv över lite parmesanost, och dra även något varv med pepparkvarnen över.
Lägg rullarna på ett serveringsfat och servera gästerna.