Ekonomiskt och gott! Glöm inte spara.
Nov. 13, 2023
4 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 dl solrosfrön
1 msk psylliumfrön
1 dl sötmandel hel
1 dl vatten
1.5 tsk kanel malen
1 tsk kardemumma mald
0.5 dl sirap/honung
0.5 dl rapsolja
0.5 dl russin/tranbär/torkad aprikoser
0.5 dl kokoschips
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Blanda havregryn, kruskakli, solrosfrön, psylliumfrön och hackad mandel i en bunke.
Blanda vatten, kanel, kardemumma, sirap och olja i en kastrull. Värm blandningen och tillsätt sedan till bunken med torra ingredienser. Blanda runt och fördela granolan på plåten.
Rosta granolan i mitten av ugnen i ca 30 min. Rör runt då och då så att granolan inte bränns vid. Jag kör 10 min x 3.
Ta ut den rostade granolan och låt svalna något. Blanda sedan ner russin och kokoschips. Förvara granolan i en lufttät burk.