Ca 30 minuter

ALFREDO MED PANKOKYCKLING

Detta är verkligen en av mina absoluta favoriträtter 😍 har ni någon favorit?

Mealsbyida ~ Ida Johansson

Oct. 11, 2023

Ingredienser

Panering

4 st minutfileér eller utbankad bröstfilé

Mjöl + paprika+ vitlökspulver

Ägg+ mjölk + soja

Panko + persilja

Sås

1 finhackad schalottenlök

1 tsk chiliflakes

2 klyftor vitlök

3 dl grädde

2 dl riven parmesan

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk persilja

Salt & peppar

400g kokt pasta tagliatelle

Gör så här

Börja med att panera 4 st Minutfileér eller utbankad bröstfilé Panering: Mjöl + paprika+ vitlökspulver Ägg+ mjölk + soja Panko + persilja Fritera på medelhög värme ca 3 min på varje sida.

Börja med att panera 4 st Minutfileér eller utbankad bröstfilé Panering: Mjöl + paprika+ vitlökspulver Ägg+ mjölk + soja Panko + persilja Fritera på medelhög värme ca 3 min på varje sida.

Sås: Börja med att svetta ur 1 finhackad Schalottenlök, när den mjuknat tillsätter du 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök. Tillsätt sedan 3 dl grädde och 2 dl riven parmesan. Låt puttra, krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk persilja och smaka av med salt & peppar.

Sås: Börja med att svetta ur 1 finhackad Schalottenlök, när den mjuknat tillsätter du 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök. Tillsätt sedan 3 dl grädde och 2 dl riven parmesan. Låt puttra, krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk persilja och smaka av med salt & peppar.

Tillsätt 400g kokt pasta jag körde tagliatelle och servera med den panerade kycklingen🤩

Tillsätt 400g kokt pasta jag körde tagliatelle och servera med den panerade kycklingen🤩

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.