Denna rätt blev magiskt! Jag upplever ofta att recepten på zucchinibiffar blir rätt tråkiga men detta blev kanon. Och fick till en riktigt bra sås till! Som ni ser på bilden serverade jag med rotfrukter i ugn. Mums!
Nov. 12, 2023
1.5 stor zucchini
3 ägg
2 dl vanligt ströbröd eller panko
0.5 dl parmesan
1 tsk vitlökskrydda
1 st gul lök
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
0.5 pkt salladsost (jag tog ica basic)
1 dl cremefraiche
0.5 citron
Börja med att riva zucchinin. Låt den ligga med lite salt för att dra ut vätskan.
Under tiden kan du blanda ägg, ströbröd, parmesan och vitlökskryddan i en skål.
Stek löken så den blir mjuk. Blanda sedan i den i ägg och parmesanblandningen.
Krama ur zucchinin ordentligt. Gärna i omgångar så all vätska verkligen försvinner. Blanda sedan i den med resterande ingredienser.
Forma till biffar och rulla i lite ströbröd innan du steker dem i upphettad olja.
Medans du steker biffarna kan du påbörja såsen.
Mixa persilja, Cremefraiche, salladsost och vitlök i en blender. Smaka sedan av med citronjuice, salt och peppar.
När biffarna är klara serverar du med sås och valfritt tillbehör!