ALLTSÅ SÅ GOTT!!!! Jag fick ett paket av Risbergs Sjögräsnudlar i min senaste box från @smakbox och visste direkt vad jag skulle laga. Jag förstår att boxen fått namnet "vardagslyx"!!! Detta är en rätt som fullkomligt älskas av både vuxna och barn! Perfekt att variera grönsakerna efter vad du har i kylskåpet. Idag fick det bli morötter och jordnötter. Huvudsaken är att man har. Ingredienserna till den klibbiga såsen. Testa du också! Spara, laga och njut 💕
Original recept från www.instagram.com
Nov. 12, 2023
600 g kycklingfile
1 st purjolök
250 g morötter
1.5 dl sweet chilisås
0.5 dl ketchup
2 msk sesamolja
1.5 msk farinsocker
1 st vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk riven ingefära
0.5 dl vatten
1 msk fryst koriander
1 msk sesamfrön
Hackade jordnötter
Salt och peppar
Strimla kycklingen och stek i lite rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Skölj och skiva svampen. Strimla purjolöken fint och lägg i ett durkslag. Skölj under kallt vatten.
Skala och strimla morötterna och lägg tillsammans med hälften av purjolöken i stekpannan med kyckling. Stek i ytterligare några minuter tills morötterna mjuknat. Lägg upp kycklingen, morötter och purjolöken på ett fat.
Blanda chilisås, ketchup, sesamolja, soja, vatten och farinsocker i en skål. Riv i vitlöksklyftan och ingefäran och rör noga. Häll i den uppvärmda stekpanna och koka upp. Låt koka i några minuter tills den tjocknat. Vänd i kycklingen, grönsakerna och koriander.
Rosta sesamfrön i en stekpanna. Servera kycklingen med sjögräsnudlar och toppa med rostade sesamfrön, hackade jordnötter och resten av purjolöken. NJUT!