Ikväll blev det den här italienska klassikern. Du kan byta ut kycklingen mot kalvinnanlår om du vill. Tomatsåsen är en mycket snabbare och förenklad variant på min ”vanliga” tomatsås. Vill du ha den vegetarisk så byt ut kycklingen mot aubergine eller zucchini🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 9, 2023
2 st stora eller 4 små kycklingfiléer
2 dl vetemjöl
2 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl parmesanost, finriven eller grana padano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 st gul lök, hackad
3 st vitlöksklyftor, finhackad
400 g passerade tomater
2 msk ketchup
1 dl färsk basilika
1 msk torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Dela kycklingfiléerna på mitten längs med om de är stora. Är de små banka ut dem med en kötthammare/tung kastrull med plastfolie emellan.
Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en kastrull. Häll i passerade tomater, ketchup, salt, peppar och oregano. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt basilika & oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vispa upp äggen lätt. Häll mjöl i en annan tallrik och blanda parmesan med ströbröd i en tredje tallrik. Torka kycklingen torr och vänd i respektive tallrik, en i taget. Börja med mjölet och sluta med parmesan/ströbröd. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 4 min per sida. Servera med ris och tomatsåsen.