En perfekt lunch på helgen! 😍 Lyxig pastarätt med pasta, räkor, färska tomater, vitlök och chili i en krämig sås.
Original recept från www.koket.se av Catarina König
June 3, 2025
200 g skalade räkor
400 g pappardelle
2 st schalottenlök
2.5 klyfta vitlök
1 st röd chilifrukt
7 st romanticatomater
3 dl vitt vin
3.5 dl vispgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl färsk bladpersilja
Smör
Salt
Svartpeppar
Persilja
Chiliflakes
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili och persilja.
Skär tomaterna i kvartar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg en rejäl klick smör i stekpanna och fräs schalottenlöken mjuk och glansig på medelhög värme.
Tillsätt vitlök och chili och låt allt fräsa ihop några minuter.
Vänd i tomaterna och låt gå med i pannan tills de mjuknar något.
Tillsätt vinet och låt koka ned till hälften. Tillsätt sedan grädde och smulad buljongtärning. Låt koka ihop till önskad krämighet.
Vänd till sist i räkor och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Vänd ihop såsen med pastan och toppa med hackad persilja och ev lite chiliflakes.