Ca 45 minuter

Roberts svampravioli

I Efter stängning fick vi budget på 15 kronor och jag gjorde en god matlåda med färska svampraviolis i gräddsås.

Original recept från www.koket.se av Robert Peterson

Robert Peterson

July 16, 2022

Ingredienser

Deg

1.5 dl vetemjöl

1 ägg

Fyllning

1 msk olivolja

1 dl konserverad svamp

0.5 vitlök

0.5 mozzarellaost

1 tsk vitvinsvinäger

Svartpeppar

Sås

1 msk smör

0.5 vitlök

1 krm färsk timjan

1 dl grädde

1 tsk vitvinsvinäger

Salt

Svartpeppar

Garnering

1 dl rucolasallad

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

Salt

Svartpeppar

Gör så här

Blanda vetemjöl och ägg och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 7 på maskinen.

Hacka svampen och vitlöken fint och stek på medelvärme tillsammans med olivolja i 1 minut. Spara en matsked med svamp till såsen. Lägg över allt i en bunke och låt svalna. Hacka mozzarellan fint, blanda med svampen och smaka av med salt, svartpeppar och vitvinsvinäger.

Lägg små högar av fyllning på den utkavlade pastadegen med ett mellanrum som är minst lika stor som storleken på varje hög. Vik degen över fyllningen och säg till att få ut all luft innan du förseglar fyllningen. Skär ut raviolin med kniv, pizzaskärare, stansring eller en raviolipress.

Stek finhackat vitlök och svamp på medelvärme i smör. Häll i timjan, svartpeppar och grädde. Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka raviolin i saltat vatten i ca 2 minuter. Plocka upp raviolin med en hålslev och lägg in dem i gräddsåsen. Lägg upp raviolin på tallrik eller i matlåda och häll över gräddsåsen.

Blanda rucolan tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och lägg upp över raviolin.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.