En botten av seg härlig kladdkaka som ovanpå har ett tjockt täcke av len chokladsmörkräm, som till sist toppas med ett lager mörk choklad, torkade hallon & flingsalt
Original recept från www.instagram.com
Nov. 9, 2023
2 st ägg
2.5 dl socker
1 dl olja
1.5 dl mjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk stark kallt kaffe
1 nypa salt
200 g mörk choklad
Torkade hallon
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader & smöra & bröa en form.
Rör ihop ägg & socker. Tillsätt oljan.
Blanda ihop dom torra ingredienser i en bunke. Sikta sedan ner det i äggsmeten. Rör så att allt blandas.
Häll i formen & grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Vispa ihop allt till en krämig smörkräm.
Bred på smörkrämen på kladdkakan.
Ställ svalt.
Smällt chokladen över ett vattenbad.
Låt svalna.
Häll på chokladen över smörkrämen & bred ut den.
Toppa med torkade hallon & flingsalt.