Idag tycker jag ni ska testa den här lilla snabba rackaren i vardagsstressen. En smarrig och näringsrik vardagsräddare!🌟 Kyckling, apelsin & ingefära är en garanterad kombo. Mycket mer än så behövs inte. Denna är perfekt att slänga ihop på max 30 minuter!🤩
July 11, 2022
1 msk olivolja, extra virgin
4 st kycklingfiléer eller benfria kycklinglår
2 dl färskpressad apelsinjuice
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk malen ingefära
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chili flakes
1 st kycklingbuljongtärning
2 msk finhackad persilja
Salt
Svart- & vitpeppar
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
Salta och peppra kycklingen ordentligt. Runt om. Hetta upp en panna med olivoljan och stek kycklingen gyllene på båda sidor. Ställ åt sidan.
Fräs ur pannan med apelsinjuicen. Tillsätt matlagningsgrädde, ingefära, vitlök, chili flakes & kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop. Under tiden; skiva kycklingfiléen (kör du lårfilé så låt som vara hela.
När såsen nått önskvärd konsistens, lägg i kycklingen och låt den gå klart. När kycklingen är genomstekt. Vänd ner persilja och smaka av med salt, peppar och ev. mer apelsinjuice.
Servera apelsinkycklingen med det nykokta basmatiriset och sallad. 𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌