Vegetarisk färssoppa eller Cowboysoppa som den också kallas, ja det är vår favorit här hemma just nu! Denna kan jag äta flera gånger i veckan, vilket faktiskt är himla bra då det blir hela sex portioner av receptet. Perfekt matlådemat!
Original recept från fridasbakblogg.se av Frida Skattberg
Jan. 21, 2024
2 msk matolja
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g färs av valfritt slag
4 st potatisar
4 st morötter
1 st paprika
500 g krossade eller passerade tomater
9 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärningar
1.5 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
0.5 tsk cayennepeppar
Salt och svartpeppar efter smak
1 st klick grekisk yoghurt eller creme fraiche
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull och stek lök tillsammans med vitlök till löken mjuknat.
Tillsätt färs och låt stekas tills den fått en fin färg.
Skala potatisen och skär i kuber, skala morötter och skär i slantar. Hacka paprikan grovt.
Rör ner potatis, morot och paprika i grytan tillsammans med tomatkross. Rör ihop ordentligt och slå sedan på vatten.
Tillsätt kryddor och låt koka under lock på svag värme i ca. 25 minuter. Tillsätt lite grädde i slutet om du vill.
Serveras med en klick yoghurt eller fraiche.