Shio ramen med kyckling och sojanudlar

Hemgjorda äggnudlar smaksatta med soja i kycklingbuljong med saftig kyckling och fräscha asiatiska smaker.

Original recept från www.koket.se av Robert Peterson

Robert Peterson

July 8, 2022

Ingredienser

Nudeldeg

120 g vetemjöl

1 ägg

1 msk japansk soja

Buljong

2.5 dl kycklingbuljong

1 stjärnanis

2 champinjoner

0,5 dl katsobushi (torkade fiskflingor, kan uteslutas)

1 msk färsk ingefära

1 vitlök

1 salladslök

1 msk japansk soja

5 thaibasilikablad

10 färska korianderstjälkar

Kyckling

1 st kycklinglårfilé

1 msk neutral matolja

Salt

Garnering

1 salladslök

0.5 chilifrukt

10 färsk koriander

Sesamolja

Vita sesamfrön

Svarta sesamfrön

1 ägg

Gör så här

Blanda ingredienserna till nudlarna och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl, om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter.

Blanda ingredienserna till nudlarna och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl, om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter.

Koka upp kycklingbuljongen med stjärnanis, hackade champinjoner, ev katsobushi, hackad ingefära, krossad vitlöksklyfta och salladslök. Låt det koka i ca 20-30 minuter. Lägg i korianderstjälkar och thaibasilikablad de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med soja och sila av.

Blanda ingredienserna till nudlarna och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl, om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter.

Salta kycklinglåret och stek på båda sidorna, på medelhög värme tills ytan är brynt och insidan har kommit över 65 grader, ca 10 minuter. Låt den därefter vila på en skärbräda i 5-10 minuter så att innertemperaturen går upp till ca 68-70 grader.

Koka upp kycklingbuljongen med stjärnanis, hackade champinjoner, ev katsobushi, hackad ingefära, krossad vitlöksklyfta och salladslök. Låt det koka i ca 20-30 minuter. Lägg i korianderstjälkar och thaibasilikablad de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med soja och sila av.

Blanda ingredienserna till nudlarna och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl, om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter.

Platta till degen och vik den dubbelt ett par gånger för att få en glatt yta på den. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 6 på maskinen. Skär till plattorna så att de är ca 15-20 cm långa. Skär ut tunna nudlar med spaghettitillbehöret på pastamaskinen.

Häll upp buljongen i en djup skål. Koka nudlarna i saltat vatten i ca 1-1,5 minuter. Lägg i dem i buljongen. Skär kycklingen i strimlor, de ska vara lätta att ta med pinnar, och lägg över nudlarna.

Salta kycklinglåret och stek på båda sidorna, på medelhög värme tills ytan är brynt och insidan har kommit över 65 grader, ca 10 minuter. Låt den därefter vila på en skärbräda i 5-10 minuter så att innertemperaturen går upp till ca 68-70 grader.

Garnera med korianderblad samt salladslök och skivad. Strössla över sesamfrön och häll i några droppar sesamolja.

Koka upp kycklingbuljongen med stjärnanis, hackade champinjoner, ev katsobushi, hackad ingefära, krossad vitlöksklyfta och salladslök. Låt det koka i ca 20-30 minuter. Lägg i korianderstjälkar och thaibasilikablad de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med soja och sila av.

Koka upp kycklingbuljongen med stjärnanis, hackade champinjoner, ev katsobushi, hackad ingefära, krossad vitlöksklyfta och salladslök. Låt det koka i ca 20-30 minuter. Lägg i korianderstjälkar och thaibasilikablad de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med soja och sila av.

Toppa även gärna med en eller två ägghalvor kokta i 5-5,5 minuter.

Platta till degen och vik den dubbelt ett par gånger för att få en glatt yta på den. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 6 på maskinen. Skär till plattorna så att de är ca 15-20 cm långa. Skär ut tunna nudlar med spaghettitillbehöret på pastamaskinen.

Häll upp buljongen i en djup skål. Koka nudlarna i saltat vatten i ca 1-1,5 minuter. Lägg i dem i buljongen. Skär kycklingen i strimlor, de ska vara lätta att ta med pinnar, och lägg över nudlarna.

Salta kycklinglåret och stek på båda sidorna, på medelhög värme tills ytan är brynt och insidan har kommit över 65 grader, ca 10 minuter. Låt den därefter vila på en skärbräda i 5-10 minuter så att innertemperaturen går upp till ca 68-70 grader.

Garnera med korianderblad samt salladslök och skivad. Strössla över sesamfrön och häll i några droppar sesamolja.

Salta kycklinglåret och stek på båda sidorna, på medelhög värme tills ytan är brynt och insidan har kommit över 65 grader, ca 10 minuter. Låt den därefter vila på en skärbräda i 5-10 minuter så att innertemperaturen går upp till ca 68-70 grader.

Toppa även gärna med en eller två ägghalvor kokta i 5-5,5 minuter.

Platta till degen och vik den dubbelt ett par gånger för att få en glatt yta på den. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 6 på maskinen. Skär till plattorna så att de är ca 15-20 cm långa. Skär ut tunna nudlar med spaghettitillbehöret på pastamaskinen.

Platta till degen och vik den dubbelt ett par gånger för att få en glatt yta på den. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 6 på maskinen. Skär till plattorna så att de är ca 15-20 cm långa. Skär ut tunna nudlar med spaghettitillbehöret på pastamaskinen.

Häll upp buljongen i en djup skål. Koka nudlarna i saltat vatten i ca 1-1,5 minuter. Lägg i dem i buljongen. Skär kycklingen i strimlor, de ska vara lätta att ta med pinnar, och lägg över nudlarna.

Häll upp buljongen i en djup skål. Koka nudlarna i saltat vatten i ca 1-1,5 minuter. Lägg i dem i buljongen. Skär kycklingen i strimlor, de ska vara lätta att ta med pinnar, och lägg över nudlarna.

Garnera med korianderblad samt salladslök och skivad. Strössla över sesamfrön och häll i några droppar sesamolja.

Garnera med korianderblad samt salladslök och skivad. Strössla över sesamfrön och häll i några droppar sesamolja.

Toppa även gärna med en eller två ägghalvor kokta i 5-5,5 minuter.

Toppa även gärna med en eller två ägghalvor kokta i 5-5,5 minuter.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.