Oxfilépasta

Varför tänker jag alltid potatis och sås när jag lagar kött? Det är ju minst lika gott att lägga en smarrig köttbit över pasta.

Robert Peterson

July 8, 2022

Ingredienser

200 g pasta

200 - 300 g oxfilé

Olivolja

1 st schalottenlök

3 - 4 st champonjoner

Salt

2 st vitlöksklyftor

0,5 dl konjak/brandy

1 dl vin

1 tsk dijon

1 msk koncertrerad oxfond

1 dl grädde

Ca 20g parmesan

Ruccola

Balsamvinäger trögflytande

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Koka pastan i 1 liter vatten och 2 tsk salt.

Sätt ugnen på 125 grader. Koka pastan i 1 liter vatten och 2 tsk salt.

Salta och peppra oxfilén, stek på hög värme i olivolja och lägg in i ugnen på en plåt i ca 10 minuter eller upp till 52 grader i innertemperatur.

Salta och peppra oxfilén, stek på hög värme i olivolja och lägg in i ugnen på en plåt i ca 10 minuter eller upp till 52 grader i innertemperatur.

Stek hackad schalottenlök, vitlök och champinjoner i samma stekpanna tills de är mjuka. Häll sedan i konjak och reducera till hälften. Häll i vin och reducera till hälften. Lägg i dijon, fond och grädde och koka ner till en tjock sås. Smaka av med salt.

Stek hackad schalottenlök, vitlök och champinjoner i samma stekpanna tills de är mjuka. Häll sedan i konjak och reducera till hälften. Häll i vin och reducera till hälften. Lägg i dijon, fond och grädde och koka ner till en tjock sås. Smaka av med salt.

Vänd in den färdigkokta pastan i såsen tillsammans med riven parmesan. Lätta upp såsen med lite pastavatten eller koka ner för en krämigare sås.

Vänd in den färdigkokta pastan i såsen tillsammans med riven parmesan. Lätta upp såsen med lite pastavatten eller koka ner för en krämigare sås.

Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med ruccola, ringla över balsamvinäger, skiva oxfilén och lägg över pastan.

Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med ruccola, ringla över balsamvinäger, skiva oxfilén och lägg över pastan.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.