Varför tänker jag alltid potatis och sås när jag lagar kött? Det är ju minst lika gott att lägga en smarrig köttbit över pasta.
July 8, 2022
200 g pasta
200 - 300 g oxfilé
Olivolja
1 st schalottenlök
3 - 4 st champonjoner
Salt
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl konjak/brandy
1 dl vin
1 tsk dijon
1 msk koncertrerad oxfond
1 dl grädde
Ca 20g parmesan
Ruccola
Balsamvinäger trögflytande
Sätt ugnen på 125 grader. Koka pastan i 1 liter vatten och 2 tsk salt.
Sätt ugnen på 125 grader. Koka pastan i 1 liter vatten och 2 tsk salt.
Salta och peppra oxfilén, stek på hög värme i olivolja och lägg in i ugnen på en plåt i ca 10 minuter eller upp till 52 grader i innertemperatur.
Salta och peppra oxfilén, stek på hög värme i olivolja och lägg in i ugnen på en plåt i ca 10 minuter eller upp till 52 grader i innertemperatur.
Stek hackad schalottenlök, vitlök och champinjoner i samma stekpanna tills de är mjuka. Häll sedan i konjak och reducera till hälften. Häll i vin och reducera till hälften. Lägg i dijon, fond och grädde och koka ner till en tjock sås. Smaka av med salt.
Stek hackad schalottenlök, vitlök och champinjoner i samma stekpanna tills de är mjuka. Häll sedan i konjak och reducera till hälften. Häll i vin och reducera till hälften. Lägg i dijon, fond och grädde och koka ner till en tjock sås. Smaka av med salt.
Vänd in den färdigkokta pastan i såsen tillsammans med riven parmesan. Lätta upp såsen med lite pastavatten eller koka ner för en krämigare sås.
Vänd in den färdigkokta pastan i såsen tillsammans med riven parmesan. Lätta upp såsen med lite pastavatten eller koka ner för en krämigare sås.
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med ruccola, ringla över balsamvinäger, skiva oxfilén och lägg över pastan.
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med ruccola, ringla över balsamvinäger, skiva oxfilén och lägg över pastan.