En riktigt riktigt god & kladdig morotskladdkaka med smak av brynt smör, toppad med en len creamcheese-frosting & lite riven limezest. Allt rörs dessutom ihop i en enda kastrull. Så minimalt med disk! & sånt gillar vi, eller hur!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 7, 2023
2 st morötter
200 g smör (brynt)
2.5 dl strösocker
1 tsk malen kanel
0.5 tsk malen kardemumma
2 krm malen ingefära
4 st ägg
3 dl vetemjöl
0.5 dl farinsocker
300 g färskost
100 g smör (rumstempererat)
1 - 2 dl florsocker
Lime (att dekorera med)
Sätt ugnen på 175 grader & klä en rund springform. (Ca 20 cm)
Smält smöret i en kastrull. Låt det puttra tills det blir brunt. Låt svalna helt.
Skala och riv morötterna fint.
Blandar försiktigt ihop rivna morötter, socker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, vetemjöl och farinsocker i det brynta smöret. Rör bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar)
Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör & färskost till en krämig smet med elvisp.
Tillsätt florsocker & vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
Bred ut frostingen på kladdkakan. Dekorera med riven limezest.