Saftiga biffar som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tsatsiki.
Original recept från www.arla.se
Nov. 5, 2023
500 g nötfärs
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 dl hackad färsk persilja
3 msk vatten
150 g apetina® vitost 20% eller fetaost
1 msk svenskt smör från arla®
600 g klyftpotatis
0.5 st gurka
0.5 tsk salt
2 dl arla köket® turkisk yoghurt
1 st pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1 st romansallad
1 st rödlök
1 st gul paprika
4 st tomater
Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. Smula osten och blanda den ordentligt med färsen.
Forma 8 biffar och stek dem i smör 3-4 min på varje sida.
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning på förpackningen.
Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt, vitlök och peppar. Ställ kallt.
Skölj salladen och bryt den i bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda grönsakerna i en skål.
Servera biffarna med salladen och tsatsikin.