Indisk klassiker ikväll med paneer ost från senaste smakboxen🤩👏
Nov. 5, 2023
4 portioner ris
1 st gul lök eller schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 st tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g paneer eller halloumi
Salt
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala all lök, hacka löken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
3. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
4. Tillsätt tomater, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
5. Tärna paneer och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
6. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.