Blanda ihop ingredienserna innan träningspasset. Baka ut och grädda när du är tillbaka.
Jan. 17, 2024
50 g jäst
1 msk flytande honung
1 msk salt
9 dl ljummet vatten
2 dl pumpakärnor
4 dl havregryn
13 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung och salt. Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och blanda i pumpakärnor, havregryn och till sist mjölet med en trägaffel. Degen ska vara ganska lös och lite klibbig. Strö över lite vetemjöl och täck med en bakduk. Låt degen jäsa 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 275°. Häll ut degen på ett mjölat bord och dela den i 8 delar utan att knåda. Dra ut delarna till avlånga smala baguetter och lyft över på två plåtar med bakplåtspapper. Vrid bagetterna lite så att det blir som spiraler.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 150° och grädda ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk.