Har ni börjat julbaka ännu? Själv har jag inte riktigt kommit dit än! Men tänkte att jag i alla fall skulle dela med mig av ett fantastiskt gott recept på sjukt goda & fluffiga saffransbullar bakade i långpanna💛kl
Original recept från www.instagram.com
Nov. 3, 2023
50 g jäst
5 dl mjölk 3%
120 g smör
2 pkt saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
12 - 13 dl vetemjöl special
50 g vit (riven) choklad
50 g (smällt) smör
Socker (till dekoration)
Värm mjölken till MAX 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Häll ner den varma mjölken över jästen & rör tills allt löst sig.
Tillsätt salt, socker, ägg & saffran.
Arbeta sedan ner vetemjölet gärna med maskin.
Tillsätt det rumsvarma smöret i degen.
Riv ner den vita chokladen.
Knåda degen ca 10 minuter. Tillsätt lite mjöl i taget tills du får en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30- 40 minuter.
Knåda sedan degen lätt & lägg upp den på en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen & skär rutor i degen ända ner i botten på plåten.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt in bullarna i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Låt svalna.
Pensla bullarna med smält smör & häll över lite strösocker.
Bryt isär bullarna när dom svalnat helt.
Klart✨