Stuvade makaroner är verkligen en klassiker! Jättegott till stekt fläsk, bacon, falukorv eller köttbullar… 🥰 Jag tycker man gör den bästa makaronistuvningen på Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner 👍 Så här gör kocken Erik Videgård: Måttar upp makaronerna med exakt så mycket vatten som det är makaroner. Sen kokar man det för att få ut stärkelsen. Sen kör han i mjölk, kokar, fyller på, kokar och sen när han får rätt textur på makaronerna i förhållande till mjölk, så det är så där krämigt och härligt, då slänger han i en klick smör, salt, svartpeppar och muskot.
Nov. 1, 2023
5 dl kungsörnen gammaldags idealmakaroner
9 dl standard mjölk (går även bra med laktosfri mjölk)
0.5 tsk salt
En klick smör
Grovmalen svartpeppar (efter smak)
2 krm finriven muskot
Koka upp mjölken sakta på medelhög värme.
Tillsätt makaroner och salt.
Koka på svag värme under omrörning i ca 20-25 min tills makaronerna är mjuka och blir stuvade.
Smaksätt den färdiga stuvningen med en klick smör, grovmalen svartpeppar (efter smak) och finriven muskot.
Servera med stekt fläsk, bacon, falukorv, köttbullar eller annat gott tillbehör.