Receptet kommer från Kristina Jönssons andra kokbok ”Det goda Gröna” 🥰
Oct. 30, 2023
1.5 st liten gallrad rotselleri eller ca stor eller 5 stjälkarblekselleri
2 st gula lökar med blast
5 st blad grön- eller svartkål eller blast av kålrabbi
1 st näve rödbetsblast eller t.ex. mangold
4 st palsternackor
2 st stora kvistar libbsticka
0.5 dl timjan
0.5 dl salviablad
5 st vitlöksklyftor
Skala selleri och lök, skär stora grönsaker i mindre bitar. Kör ingredienserna i en matberedare tills allt finfördelats.
Bred ut på bakplåtspapper och torka i ugnen på 50–70 grader, eller torka i frukttork på bakplåtspapper som klipps i bitar som passar torkens form, klipp snitt i pappret och klicka ut buljongmassan.
Torkningen tar lång tid, drygt en dag i vanlig ugn och drygt två i frukttork.