Härlig vegogryta med smaker som får tankarna att resa till Indien. Tandoorikryddad matlagningssås används och då blir grytan snabb att laga. Halloumi och kikärtor är också med i grytan och den passar perfekt att servera med nötter, naanbröd och yoghurt.
Original recept från www.ica.se
Oct. 30, 2023
400 g halloumi
1 msk olja
1 st förp patak's tandoori matlagningssås (à 450 g)
1 st förp kokta kikärtor (à 380 g)
250 g babyplommontomater
Färsk koriander
Cashewnötter
Naanbröd
Matyoghurt (10%)
Skär halloumin i bitar och stek i oljan i en stekpanna.
Tillsätt matlagningssåsen och låt sjuda i några minuter.
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt i kikärtorna i grytan.
Dela tomaterna och vänd ner i grytan. Låt grytan bli varm.
Serveringsförslag: Servera halloumigrytan med alla tillbehör.