Jag är absolut ingen fena på bakning, men gjorde här en Oreocheesecake, för ärligt talat, vem älskar inte Oreo? Det är farligt gott
Original recept från www.instagram.com
Oct. 30, 2023
1 pkt oreo original
1 pkt oreo double creme
Oreo mini
50 g smör
4 st ägg
400 g cream cheese
4 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret
Krossa ish 200g av oreokakorna (jag tog lite mer för det är så gott?), använd gärna en mixer så det blir ett fint kross, blanda ner i det smälta smöret och rör ihop det.
Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i botten.
Ställ in i kylen medans fyllningen görs iordning.
Grovhacka resterande oreokakor (ca 100gram +-) och lägg åt sidan.
Separera äggulor och vitor, jag använde enbart gulorna till fyllningen.
Vispa äggulorna och strösockret pösigt.
Blanda cream cheese med vaniljsockret, rör sedan ihop med ägg och sockersmeten. Har ni en elvisp så är det mycket bekvämare än handkraft 😉.
Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i ägg- och cream cheeseblandningen.
Blanda i dom grovhackade Oreokakorna.
Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 4 timmar men gärna över natten!
Garnera med Oreokross och små ljuvliga Minioreos innan servering!
Tycker att cheesecaken tinar relativt snabbt men ta gärna fram den 30-40minuter innan tänkt förtäring iallafall.