Snöig söndag + värmande gryta = 💘🤝🏼💘
Original recept från instagram.com
Oct. 29, 2023
Kyckling (2 st. bröstfiléer)
Morötter (2 st.)
Körsbärstomater (en burk)
Vitlök (2-3 pressade klyftor)
0.5 st chili mild ( st.)
Gul lök (1 st.)
Edamamebönor (1 dl ca.)
Grädde (4 dl)
Soya (2 msk)
Honung (2 msk)
0.5 st sweet chili ( dl)
Tomatpuré (2 msk)
Kryddor: salt, peppar, curry, örtsalt, paprilapulver
Koriander och cashewnötter till topping
Ris
Skär upp kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i en klick smör och olivolja, stek tills kycklingen får gyllene färg.
Tillsätt sedan hackad gul lök, morot, körsbärstomater, edamamebönor, chili och pressad vitök i stekpannan med smör och olivolja. Låt steka en stund.
I med alla smaksättningar och kryddor.
I med grädden. Låt puttra medan du kokar riset. Sedan är det bara att portionera upp och toppa med koriander och cashewnötterna. Klart! 😋