Jag har verkligen snöat in på olika nudelrätter just nu. Smarriga nudlar med lite god sås, krispiga grönsaker och något protein. Jag toppar gärna med en klick crispy chili in oil och koriander om jag har det hemma. Denna gång blev det kycklingnudlar och så smaksatte jag med currypasta och hoisinsås. Den blir krämig tack vare kokosgrädde och den här middagen passar hela familjen! Smaklig måltid!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Oct. 29, 2023
500 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor
2 - 3 tsk röd currypasta
1 st fänkål
250 g broccoli
0.5 dl hoisinsås
2 dl kokosgrädde
2 dl nudelvatten
4 portioner risnudlar
Koka nudlar enligt anvisning.
Ansa och strimla fänkålen. Dela ner broccolin i buketter och strimla stammen.
Hetta upp olja i en gryta och fräs kycklingfärsen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Ha i fänkål och currypasta och låt fräsa ett par minuter till.
Tillsätt sedan hoisinsås och kokosgrädde samt 2 dl kokvatten från nudlarna. Låt allt puttra ihop några minuter och smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Häll av nudlarna och rör ner i såsen.