Släng inte pumpaköttet- baka med det! Det är verkligen säsong för pumpor, och kanske har du liksom jag, gröpt ur och skurit i en inför Halloween? Då har jag ett bra tips på vad du kan baka med köttet: pumpabröd! Jag mixade allt pumpakött till en puré och mixade sedan 2 dl av det med två mogna bananer med ägg, rapsolja och honung + alla andra torra ingredienser bl.a. pepparkakskrydda. Det blev ett lite sötare bröd som tex passar till mellanmål, vill man ha det mer som fika rekommenderar jag att öka mängden honung eller ersätta med tex 1 dl socker. Alt servera med lite färskost med florsocker i. 😉
Oct. 29, 2023
Ingredienser
2 st mogna bananer (ca 200g)
2 dl pumpapuré
3 st ägg
1 msk rapsolja
0.5 st honung (eller 1 alt 1 dl farinsocker)
0.5 tsk äppelcidervinäger
2 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk (ceylon)kanel
0.5 - 1 dl nötter att toppa med tex cashew & valnötter
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa banan, pumpa och ägg, blanda med rapsolja, äppelcidervinäger honung/socker.
Häll i de torra ingredienserna förutom nötterna.
Kläd en brödform med bakplåtspapper, häl i smeten och toppa med hackade nötter (tryck ner lite lätt).
Baka ca 35-45 min. Känn med en sticka.
Ta ut ur formen och låt svalna på galler.